Vrijdag 04 Aug. 2017

Queer Art Festival op Antwerp Pride bied gevarieerde kunst aanAntwerpen. Het eilandje is deze zomer de queer hotspot van de stad Antwerpen, met 4 boeiende tetoonstellingen.

Daniel Hernandez Salazar in Galerie Verbeeck-Van Dyck:

In Galerie Verbeeck-Van Dyck maakt u kennis met Daniel Hernandez Salazar (Guatemala), wiens werk ook in de Kazerne Dossin te bezichtigen is. Deze kunstenaar heeft in het onveilige Guatemale donker fotowerken gemaakt met een homo karakter.Omdat het moeilijk was om de beelden de grens over te brengen had hij zijn beelden verknipt in kleine stukken, die dan later terug aan elkaar werden bevestigd.Hij wist als hij zijn werken in één geheel niet over de grens kon krijgen.

Achteraan zijn er 4 fotowerken met de naam 'Horen , Zien , Zwijgen en Roepen'. Het laat het protest zien van de de slechte situatie in Guatemala en de vele slachtoffers. Hiervoor gebruikt hij een foto van een schouderblad skelet van een slachtoffer die hij toont als engelenvleugels in een beeld van een man in verschillende gezichtshoudingen (Horen,Zien,Zwijgen,Roepen).

Gil en Moti in Pedrami Gallery:

Pedrami Gallery, gespecialiseerd in kunst uit het Midden Oosten, heeft het kunstenaarsduo Gil (Israel, 1968) & Moti (Israel, 1971) te gast. Thema's binnen hun werk zijn identiteit, de betekenis van het individu en de sociale normen en vormen die hiermee verbonden zijn. Daarbij hanteren ze een klein aantal heldere uitgangspunten: altijd dezelfde kleding dragen, altijd samen zijn, en het delen van één portemonnee, één telefoon en één set huissleutels.

In de gallerij zijn aquarellen te zien van Gil en Moti: Gil en Moti hadden een Israelitische nationaliteit waarbij ze problemen hadden om toegang te hebben in Arabische landen. Ze hebben deze nationaliteit opgegeven waardoor ze toegang kregen tot de Arabische wereld. Via online dating kwamen ze in contact met Arabische mannen die model stonden voor hun aquarellen die nu te zien zijn in de gallerij.

Selfless Dream/Queer Confesions , Ghost Boy en Genderless in het MAS:

In het MAS tonen ze op de 8ste verdieping 3 Belgische talenten: Maryam Kamal Hedayat, Neal Leemput en Karel Tuytschaever plaatsen er hun video-installaties. Neal Leemput toont Selfless Dream/Queer Confesions. Via 2 video schermen toont de acteur een zelfbeeld over het gedrag van mensen. Verschillende diverse acteurs doen hier aan mee om de kijker een zelfbeeld te laten zien. In welke mate bepaalt de blik van een ander hoe we naar onszelf kijken. De theatermaker wil met deze installatie minitieus inzoomen op hoe identiteit wordt bekeken via een perceptie van een ander.

Ghost boy is weer een beed dat laat zien hoe homoboys zich gedragen in de scene.Op bepaalde tijdstippen is er een live act te zien. Genderless zijn 2 grote schermen die dan een Genderless beeld laat zien.

From Strangers to Allies in Felix Pakhuis:

Daarnaast werkt AQAF ook mee aan de Pride tentoonstelling 'From Strangers to Allies' in het Felixarchief. Antwerp Pride bestaat 10 jaar maar de roots liggen al veel vroeger, al 27 jaar terug. Deze mini tentoonstellingen laten 4 aspecten zien van het gaylive in Antwerpen. 'Het feest' , 'de politieke actie' , 'Seksuele gezondheid' en 'Toegenome divisiteit'.

Op de beneden verdieping is ook een protestpamflet te zien van een homofobe organisatie naar de burgermeester toe om een roze optocht in de stad te verhinderen. De reden die zij opgaven zijn zeer typische als beledigend.De 4 tentoonstellingen zijn te voet onderling te bezoeken en liggen in elkaar buurt.Toegang gratis.4 exposities op 't Eilandje (5 t/m 10 augustus).

Door markverb

  
Foto's: gaybars


Bars en clubs in Antwerpen
       

United Queens Sommige noemen ze travestienen, de ander Drag Queens. Zelf kiezen ze vaak voor de benaming Show Queen. Vier van hen komen op 13 oktober 2018 met een ongezien spektakel in de Antwerpse Stadsschouwburg.

RuPauls Drag Race Werq World European Tour 2018 'Werq The World 2018 Tour' komt naar België op 7 juni 2018 in Stadsschouwburg Antwerpen. Tijdens Tour zullen fans genieten van optredens van Michelle Visage, Katya, Kim Chi, Latrice Royale, Shangela, Sharon Needles, Violet Chachki en Valen

Onderbroekjounalistiek Op een morgen staat een journalist op en weet niet waarover hij vandaag een artikel zou schrijven. Gaat het vandaag over onderbroeken?

World Aids Day actie om het taboe rond HIV te doorbreken. Het aantal nieuwe hiv-diagnoses bij homo- en biseksuele mannen in Vlaanderen blijft dalen. World Aids Day actie om het taboe rond HIV te doorbreken.

Red and Blue 20ste verjaardag Precies 20 jaar geleden zwaaide discotheek RedandBlue zijn deuren open. RedandBlue werd een instituut binnen de homewereld in Antwerpen.

Laatste Funky Antwerpen op zondag op 3 december Na 17 jaar stopt de maandelijkse zondagseditie van de meest bekende voormalige Studio54 party , huidige Funky Antwerpen party in de Red & Blue CargoClub Antwerp op zondag 3 december 2017.

Julien Guilmain is Mister Bear Belgium 2018 Julien Guilmain is Mister Bear Belgium 2018.Het was een zeer geslaagde editie met een sprankelende show.Mister Leather Europe was aanwezig om het project #tchechnya100 te vertegenwoordigen.