Vrijdag 24 Nov. 2017

Red and Blue 20ste verjaardagAntwerpen. RedandBlue is een instituut binnen de homewereld in Antwerpen. Vele homo's in en uit de stad hebben deze homodiscotheek bezocht.

Homo icoon Ludo Smits had zijn schroeven al gezet in een gaycafé Hessenhuis en wou nog iets verder gaan. Hij zag een locatie staan van een oude scheepsmotoren werf en discotheek als ideaal uitvalbasis voor een nieuw concept. Dit was geen eenvoudige opdracht omdat het niet zo evidentie was om een homoclub te openen. Precies 20 jaar geleden zwaaide discotheek RedandBlue zijn deuren open. In geen tijd werd de club bezocht door bezoekers uit heel Europa.Op 8 novemver 1997 ging de discotheek open. In begin was de kleding een belangrijk element om binnen te raken.

Extravagantie , gescheurde jeans , leather ,tops ,.. gezien worden en dansen , daar draaide het om in de eerste jaren van deze homodiscotheek.

Jaren erna zijn ze iets zachter geworden en zit je ook meer met een meer gemengd mannelijk homopubliek dat wil feesten , drinken en dansen.

De extravagante feestjes iedere weekend op de agenda plaatsen is duur. Extravangantie kost veel geld en investeren in uitsluitend gayconcepten zijn nu verlieslatend geworden omdat klanten nu eens minder uitgeven maar ook vaak hun contacten opzoeken via het internet. Verschillende gayclubs in binnen en buitenland hebben hun gay concepten opgeborgen of hebben deze eerder mainstream gemaakt. RedandBlue is nu de enige club nog die bij zijn oude concept blijft in de wijde omgeving.

Verschillende DJ's (resident en gast) kwamen reeds op de draaitafels staan en menige muziek uit de discotheek was zelfs te verkrijgen op cd.

Voor zijn 20ste verjaardag is er nog een spetterende avond die een weerspiegeling zal zijn van de voorbije 20 jaar.Dit wordt het feest van het jaar.

Manager Ben Sellam naam vorig jaar het roer over van Ludo Smits en heeft veel nieuwe ideeën klaarliggen voor de RedandBlue.

Door mark

Foto's: redandblue


beperkt aantal tickets nog verkrijgbaar voor de 20ste verjaardageditie op zaterdag 25 november .

Bars en clubs in Antwerpen
       

United Queens Sommige noemen ze travestienen, de ander Drag Queens. Zelf kiezen ze vaak voor de benaming Show Queen. Vier van hen komen op 13 oktober 2018 met een ongezien spektakel in de Antwerpse Stadsschouwburg.

RuPauls Drag Race Werq World European Tour 2018 'Werq The World 2018 Tour' komt naar België op 7 juni 2018 in Stadsschouwburg Antwerpen. Tijdens Tour zullen fans genieten van optredens van Michelle Visage, Katya, Kim Chi, Latrice Royale, Shangela, Sharon Needles, Violet Chachki en Valen

Onderbroekjounalistiek Op een morgen staat een journalist op en weet niet waarover hij vandaag een artikel zou schrijven. Gaat het vandaag over onderbroeken?

World Aids Day actie om het taboe rond HIV te doorbreken. Het aantal nieuwe hiv-diagnoses bij homo- en biseksuele mannen in Vlaanderen blijft dalen. World Aids Day actie om het taboe rond HIV te doorbreken.

Laatste Funky Antwerpen op zondag op 3 december Na 17 jaar stopt de maandelijkse zondagseditie van de meest bekende voormalige Studio54 party , huidige Funky Antwerpen party in de Red & Blue CargoClub Antwerp op zondag 3 december 2017.

Julien Guilmain is Mister Bear Belgium 2018 Julien Guilmain is Mister Bear Belgium 2018.Het was een zeer geslaagde editie met een sprankelende show.Mister Leather Europe was aanwezig om het project #tchechnya100 te vertegenwoordigen.

Nieuwe liefde voor Mr Gay Belgium-organistor Bram Barm Bierkens (30) vormt sinds een korte tijd een koppel met Raf Van Puymbroeck (23), ex-Mr Gay Belgium | Europe 2016 en docent aan de Thomas More Hogeschool en choreograaf.