Donderdag 27 Juli 2017

Amsterdam Pride 2017 van startAmsterdam. De Pride van Amsterdam gaat van start vanaf 29 juli tot 6 augustus 2017. Het festival duurt negen dagen en het hoogtepunt vormt de jaarlijkse Canal Parade op zaterdag 5 augustus.

Belangrijke wijziging dit jaar is de naam. Er wordt niet meer gesproken over GayPride Amsterdam maar gewoon Pride Amsterdam. Pride Amsterdam draait volgens de organisatie meer om de inhoud dan in vorige edities.

Om deze boodschap blijvend te benadrukken start Pride Amsterdam op 29 juli 2017 met de zogenoemde Pride Walk.De organisatie verwacht bij deze openingsactiviteit enkele duizenden mensen die mee lopen dwars door het centrum van Amsterdam.

Ook zijn er drie dagen Pride-feesten in de badplaats tijdens festival Pride Amsterdam naar Zandvoort met "Pride at the Beach",van maandag 31 juli tot woensdag 2 augustus 2017.

Voor cultuur is er de Amsterdam Streethearts die zijn deuren opent voor een Expositie van Fotografe Shirley Agudo in Centrale OBA aan Oosterkaai Amsterdam.

Er was veel te doen over klachten van buurtbewoners in centruim van Amsterdam , vetgunningen en rechtzaken over hinder en geluidsoverlast. Er werd beslist dat de Gaybars toch later open mogen zijn tijdens Gaypride Amsterdam en de feestelijke streetparty's en canal parade mogen doorgaan volgens de plaatselijke rechter. Hoe een stad moet vechten om toch nog een gay evenement mag organiseren is waanzinning.

Door markverb

Meer nieuws:

Bars en clubs in Amsterdam
       

Bear-Necessity viert 10de verjaardag Bear Necessity viert hun 10de Verjaardag op 3 februari 2018 in Club Panama Amsterdam. 10 jaar geleden begon Bear-Necessity in Amsterdam met het organiseren van bear feestjes.

Popcake Den Haag bestaat 5 jaar Op Vrijdag 26 januari is het 5 jaar geleden dat Popcake Den Haag begon . Popcake is het popfeest dat om de twee maanden wordt georganiseerd in Den Haag.

Pride Amsterdam 2018 thema is Heroes Pride Amsterdam is van 28 juli tot 5 augustus 2018, de botenparade met maximaal 80 boten is op zaterdag 4 augustus. Thema dit jaar is 'Heroes'.

COC Noord-Holland Noord geeft X-mis Party in Style COC Noord-Holland Noord en Koel310 halen alles uit de 'kast' op zaterdag 16 december met het grootste LHBT-feest van Noord-Holland: 'X-mis Party in Style'

Raymond is Mister Leather Europe 2017 In Amsterdam werd de Nederlander Raymond . Mister Leather Europe 2017. Hij kreeg de Shag van de vorige Mr Leather Europe 2016 na een schitterende euroshow en met felicitaties van het publiek.

Evert Leerson is Mister Leather NL 2018 Evert Leerson is 1ste Mister Leather Netherlands 2018. Hij werd verkozen in Amsterdam tijdens Leatherpride weekend in Amsterdam.

ARC Amsterdam Lowlanders nieuwe kalender Het gay rugbyteam ARC Amsterdam Lowlanders presenteert zijn nieuwe kalender op 7 oktober 2017 tijdens de aftrap van de jaarlijkse rugby-editie (RUGBN) van Bear-Necessity in Panama Amsterdam.