Gaybars mogen toch later open tijdens GayprideAmsterdam. Gaybars mogen toch later open tijdens Gaypride Amsterdam. De ontheffingen op de openingstijden is dus toegestaan.

Gemeente Amsterdam had een brief verstuurd naar gaybars in Stad Centrum Amsterdam dat ze niet langer mochten openblijven tijdens de Gaypride Weekend.

Dat veroorzaakt veel onrust bij de gaybars , die daarvoor soms al toestemming hadden kregen om afterparties te mogen hebben. Die toelating werd dan vorig week direct terug ingetrokken.

Daar komt de gemeente nu woensdag op terug na overleg met de organisator van de Gaypride Amsterdam. De 'fout' gekomen na het besluit dat de geluidsoverlast tijdens Gay Pride niet zou mogen afwijken van andere dagen. Dat besluit kwam dan wegens klachten van bewoners in de Centrum wijk.

Die koppeling was overhaast en het afwijzen van ontheffingen op de openingstijden van horecazaken draagt niet bij aan het doel dat de gemeente en de politie voor ogen had: Het verminderen van drukte en overlast door spontane feesten op straat.

Maar het lawaaiprobleem blijft wel bestaan en zal gecontroleerd worden. De café-eigenaren zullen genoeg moeten doen om het lawaai en overlast rondom hun bars te voorkomen. Voor de omwonenden tijdens de gaypride werd eerder door de gemeente al besloten de publieke feesten te verplaatsen, en de richting van de Canal Parade aan te passen.

Bron / auteur : Gaybars.eu

Foto's: facebook

Bars en clubs in Amsterdam
       

Amsterdam Bear Weekend 2018 Het Amsterdam Bear Weekend (ABW) vindt dit jaar plaats van 1 tot en met 5 maart. Het belooft een feestelijk, inhoudelijk, maar vooral gezellig event te worden.

Het Homomonument in Amsterdam is beschermd Het Homomonument in Amsterdam aan de Westermarkt krijgt de status gemeentelijk monument. Het monument werd onthuld op 5 september 1987 en is ontworpen door kunstenaar Karin Daan.

Deelnemers Botenparade 2018 zijn bekend De organisatie van Pride Amsterdam wil dit jaar met de traditionele botenparade vooral aandacht vragen voor de mensenrechten in de wereld. Thema van de Pride is 'Heroes'.

Ambassadeurs Pride Amsterdam 2018 Leona Maas (20) ,Mieke Martelhoff (70),Vanny Reyes (45),Jip van Leeuwen (75),Jackson (40),Serdar Manavoglu (40) en Jennifer Hopelezz (55) zijn de 8 ambassadeurs van Pride Amsterdam 2018.

Alkmaar Pride 2018 thema is Embrace Dit jaar is alweer voor de negende keer 24 t/m 27 mei 2018 ,Alkmaar Pride weekend. Dit gebeurt op het laatste weekend van mei . Het thema van de Alkmaar Pride 2018 is "Embrace".

Bear-Necessity viert 10de verjaardag Bear Necessity viert hun 10de Verjaardag op 3 februari 2018 in Club Panama Amsterdam. 10 jaar geleden begon Bear-Necessity in Amsterdam met het organiseren van bear feestjes.

Popcake Den Haag bestaat 5 jaar Op Vrijdag 26 januari is het 5 jaar geleden dat Popcake Den Haag begon . Popcake is het popfeest dat om de twee maanden wordt georganiseerd in Den Haag.