Het Homomonument in Amsterdam is beschermdAmsterdam. Het Homomonument aan de Westermarkt in Amsterdam krijgt de status van gemeentelijk monument. Dat betekent dat het vanaf nu een officiële beschermde status heeft.

Het Homomonument heeft een hoge cultuurhistorische waarde als eerste gedenkteken voor de LHBTI+ gemeenschap in Nederland. Het staat symbool voor Amsterdam als tolerante open stad, waar iedereen zichzelf kan zijn.

Het monument wordt gebruikt voor diverse bijeenkomsten zoals herdenkingen, vieringen en demonstraties. Het monument werd onthuld op 5 september 1987 en bestaat uit drie roze, granieten driehoeken die mee overgaan in de gracht.

Het monument dient ter herdenking van alle homo mannen en vrouwen die zijn vervolgd vanwege hun geaardheid en hen te inspireren en te steunen in hun strijd voor erkenning, en tegen onderdrukking en discriminatie.

Het gedenkteken is ontworpen door kunstenaar Karin Daan.

Bron / auteur : stad Amsterdam
Foto: gaybars

Bars en clubs in Amsterdam
       

Ex on the Beach in Denhaag Vrijdag 25 mei zal de cast van het nieuwe seizoen van MTVís Ex on the Beach: Double Dutch aanwezig zijn tijdens het heterovriendelijke feest Popcake, in The Penthouse in Den Haag.

Alkmaar Pride weekend Vanaf woensdag 23 mei start voor de negende keer het Alkmaar Pride weekend. De start van het roze festival seizoen! Het thema van de Alkmaar Pride 2018 is Embrace.

OUTmusic Award voor Toy Het Israëlisch liedje 'TOY' gaat volgens de Europese gay-kijkers van OUTtv dit jaar het Eurovisiesongfestival winnen en verdient daarom de felbegeerde OUTmusic Award.

Roze Zaterdag Venlo-Krefeld 2019 Huwelijk 'Ja ik wil'.
Roze Zaterdag Venlo-Krefeld 2019, Stereo Sunday en VenloPartners zoeken bijzonder stel voor huwelijk in roze opblaaskerk.


De Pop-up gaybar in Utrecht op koningsdag Heterovriendelijk feest Popcake wil een breder publiek aanspreken tijdens Koningsnacht, op donderdag 26 april.De Pop-up gaybar in Utrecht.

Homo's aangevallen vanuit afspraak uit Grindr Verschillende homo's in de val gelokt en aangevallen na afspraakje met datingapp Grindr op een afgelegen plek in Dordrecht.

Kenan Sakalli is Mister Bear Nederland 2018 En we hebben een nieuwe Mister Bear Nederland 2018 : Kenan Sakalli.