Maandag 01 Jan. 2018

Pride Amsterdam 2018 thema is HeroesAmsterdam. Pride Amsterdam is van 28 juli tot 5 augustus 2018, de botenparade met maximaal 80 boten is op zaterdag 4 augustus. 'Dit jaar werd de indeling van de categorieën vernieuwd', zegt directeur Lucien Spee van stichting Amsterdam Gay Pride.

'Dit werd gedaan omdat er in de afgelopen jaren veel discussie is ontstaan over de geaardheid en maatschappelijke betrokkenheid van verschillende deelnemers. Er werd daarbij te vaak verwezen naar deze bestaande categorieën, die verkeerd geïnterpreteerd werden. De nieuwe indeling doet meer recht aan het aandeel van een ieder in de strijd voor emancipatie van LHBTI's en steun voor de Pride.'

Daarnaast is er ook een 'Pride Business Club' opgericht. Bedrijven kunnen alleen nog deelnemen aan de botenparade als zij lid zijn. De organisate willen zo bedrijven inhoudelijk nog meer betrekken en een netwerk creëren van professionals die de gaypride vanuit hun maatschappelijke betrokkenheid zowel financieel als inhoudelijk meer ondersteunen, dan gewoon een kleine publiciteit op de botenparade.

Support Card 2018 'Growing a better world together':

Ook nieuw is de invoering van een zogenoemde 'support card'. Onder het motto 'Growing a better world together' stelt de Rabobank dit jaar haar plek in de botenparade ter beschikking en wil daarmee haar maatschappelijke betrokkenheid eens op een andere manier tonen. De plek van de bank wordt ter beschikking gesteld aan een vereniging of stichting die zich inzet voor een betere leefwereld voor LHBTI's en die zonder een belangrijke financiële partner niet zouden kunnen deelnemen aan de botenparade. Spee: “De Rabobank neemt de kosten van inschrijving voor haar rekening en gezamenlijk ondersteunen we de 'support card-deelnemer' ook nog eens met een bedrag van € 7500. Daarnaast wordt ook een coach ter beschikking gesteld die ondersteuning biedt.” De toewijzing van de Support Card 2018 gebeurt in overleg met het LHBT-medewerkersnetwerk van de Rabobank, Rainbow. Op www.pride.amsterdam staat beschreven aan welke voorwaarden moeten worden voldaan om hiervoor in aanmerking te komen.

Thema dit jaar is 'Heroes’'. Iedereen kent wel iemand die de 'helden-status' verdient. Denk aan mensen die het voortouw nemen, ergens voor staan en dit ook in het openbaar uitdragen. Het gaat om mensen, al dan niet behorend tot de LHBTI-community, die zich op allerlei manieren inzetten voor mensenrechten in het algemeen en/of de LHBTI-community in het bijzonder. De Pride-organisatie bepaalt overigens niet wie deze helden zijn en deze 'helden-status' verdienen. Dat laten we over aan de community. Iedereen is vrij om de discussie aan te gaan en iedereen is vrij om zelf een held aan te wijzen.

Komende Pride-editie is het 20 jaar geleden dat in Amsterdam de Gay Games werden gehouden onder het motto 'Friendship through Culture and Sports'. De organisatie leggen daarom dit jaar de focus hierop. Tijd om de balans op te maken. Hoe staat het met onze emancipatie in het algemeen en met die van LHBTI’s in de sport in het bijzonder?

De Gay Games zijn in 2018 in Parijs en worden elke vier jaar gehouden. Het evenement is met ruim 12.000 deelnemers en 35 takken van sport zelfs groter dan de Olympische Spelen.

Iedereen heeft het recht om te zijn wie je bent en te houden van wie je wil. Stichting Amsterdam Gay Pride wil blijvend aandacht vragen voor mensenrechten in het algemeen en de acceptatie en gelijkheid van LHBTI’s in het bijzonder, waar ook ter wereld. Jaarlijks komen honderdduizenden bezoekers naar de hoofdstad om het negen dagen durende festival bij te wonen. Pride Amsterdam biedt met haar partners een scala aan evenementen op het gebied van debat, kunst, theater, film, (dance)feesten en sport.

Pride Amsterdam 2018 zoekt deelnemers Botenparade Partijen die willen deelnemen aan de Botenparade 2018 worden uitgenodigd om zich tussen 5 januari en 5 februari in te schrijven. Op 11 februari worden in de Sugar Factory te Amsterdam de deelnemers bekend gemaakt. De ingezonden concepten zullen net als voorgaande jaren worden beoordeeld door een ballotagecommissie en de inschrijvingen die het beste aansluiten bij het thema krijgen een plek in de parade. Dit jaar is er een nieuwe indeling van de deelnemers-categorieën gemaakt en is er zelfs een gratis categorie bijgekomen.

Bars en clubs in Amsterdam
       

Bear-Necessity viert 10de verjaardag Bear Necessity viert hun 10de Verjaardag op 3 februari 2018 in Club Panama Amsterdam. 10 jaar geleden begon Bear-Necessity in Amsterdam met het organiseren van bear feestjes.

Popcake Den Haag bestaat 5 jaar Op Vrijdag 26 januari is het 5 jaar geleden dat Popcake Den Haag begon . Popcake is het popfeest dat om de twee maanden wordt georganiseerd in Den Haag.

COC Noord-Holland Noord geeft X-mis Party in Style COC Noord-Holland Noord en Koel310 halen alles uit de 'kast' op zaterdag 16 december met het grootste LHBT-feest van Noord-Holland: 'X-mis Party in Style'

Raymond is Mister Leather Europe 2017 In Amsterdam werd de Nederlander Raymond . Mister Leather Europe 2017. Hij kreeg de Shag van de vorige Mr Leather Europe 2016 na een schitterende euroshow en met felicitaties van het publiek.

Evert Leerson is Mister Leather NL 2018 Evert Leerson is 1ste Mister Leather Netherlands 2018. Hij werd verkozen in Amsterdam tijdens Leatherpride weekend in Amsterdam.

ARC Amsterdam Lowlanders nieuwe kalender Het gay rugbyteam ARC Amsterdam Lowlanders presenteert zijn nieuwe kalender op 7 oktober 2017 tijdens de aftrap van de jaarlijkse rugby-editie (RUGBN) van Bear-Necessity in Panama Amsterdam.

Pride Rotterdam 2017 - Mind The Gap Van 21 - 24 september 2017 vierde Rotterdam Pride zijn culturele diversiteit.